Vodafone ve Avea İlk Aboneyi Turkcell’den, Turkcell de Avea’dan Aldı

Mobil iletişimde önceki gün başlayan numara taşınabilirliği uygulamasında, ön taleplerin sisteme girilmesinin ardından ilk taşıma işlemleri dün sabah itibariyle gerçekleşti.

Cep telefonu operatörleri Vodafone ile Avea ilk taşıma işlemini pazarın lideri Turkcell’den yaptı. Turkcell ise numara taşınabilirliği uygulamasıyla kendisine ilk olarak Avea’dan bir abonenin geçtiğini bildirdi.

Sistem hızlı işliyor

Numara taşıma uygulamasının resmi olarak başlamasından önce 40 bini aşkın ön talep formunun toplandığı bu yüzden  taşıma işlemlerinin ilk günlerde hızlı bir tempoda gittiği öğrenildi. Pazar günü toplanan formların da sisteme alınlmasıyla toplamda ulaşılan rakamın 50 bini bulduğu tahmin ediliyor.

Bilindiği gibi numarasını taşımak isteyen cep telefonu aboneleri öncelikle geçiş formunu dolduruyor. Ardından alıcı operatöre ulaşan bayiden tarayıcı yoluyla ulaşan bu belge bilgisayar destekli merkezi veri tabanına giriliyor. Burada verici operatörün gerekli bilgileri onaylamasının ardından numara taşıma işleminde son aşamaya geçiliyor. Verici operatör aboneye geçeceği tarih ve saat dilimiyle ilgili bilgi veriyor ve geçiş işlemi tamamlanıyor.

Numara taşıma en ucuz fiyata odaklandı

Ön talep yoluyla daha önceden hazırlanan formların önceki gün itibariyle sisteme girilmesinin ardından, onayı tamamlanan abonelerin taşıma işlemleri hızlı bir şekilde yapılıyor. İlk günün sonunda bini aşkın abonenin taşındığı bildiriliyor.

Operatörler taşınan abone sayısı ile ilgili bilgi vermezken Telekomünikasyon Kurumu’nun (TK) önümüzdeki haftadan itibaren taşınan abone rakamlarıyla ilgili bilgileri düzenli olarak açıklayacağı aktarılıyor. Cep telefonu operatörleri abonelerin numara taşınabilirliği uygulamasına geçerken, kendilerine en çok sebep olarak, yüksek fiyatları gösterdiğini belirtiyor. Fiyatın ardından ise şebeke kalitesinde yaşanan sorunlardan dolayı abonelerin numarasını taşımak istediği belirtiliyor.

11/11/2008 - milliyet.com.tr
 
Numara taşıma uygulaması iyi geldi
25/11/2008
Kasım ayında başlayan "numara değiştirmeden, operatör değiştirebilme" uygulaması, GSM sektöründeki rekabeti zirveye taşıdı...

Taşınan numara sayısı 200 bini geçti
25/11/2008
9 Kasım tarihinde başlayan numara taşınabilirliği uygulaması üzerinden 15 gün geçmesine rağmen taşınan numara sayısı 200 bini geçti....

Numara taşımada bir ilk gerçekleşti
16/11/2008
Dünya uygulamalarında hakim operatörden abone çıkışının yaşandığı numara taşınabilirliğinde Türkiye’de farklı bir sonuç ortaya çıktı...

Numara Taşınabilirliğinden Turkcell Kârlı Çıktı
14/11/2008
Numara Taşınabilirliği’nin ilk 5 gününde tüketicilerin tercihi...

Turkcell numara taşıma verilerini açıkladı
14/11/2008
Telekomünikasyon Kurumu verilerine göre numara taşınabilirliğinin başladığı 9 Kasım tarihinden bugüne 100 binden fazla numara taşındı. Turkcell’in açıkladığı verilere göre numarasını taşıyan 100 bin abonenin...

3 Günde 37 Bin Abone Numarasını Taşıdı
13/11/2008
Telekominikasyon Kurumu tarafından 9 Kasım'da gece yarısı itibariyle uygulamaya giren ...

Vodafone ve Avea İlk Aboneyi Turkcell’den, Turkcell de Avea’dan Aldı
11/11/2008
Cep telefonu operatörleri Vodafone ile Avea ilk taşıma işlemini pazarın lideri Turkcell’den yaptı....

Numara taşımaya rekor başvuru
10/11/2008
Önceki gün başlayan numara taşınabilirliği uygulamasına ilk gün itibariyle rekor bir başvuru gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, dün saat 12.00 itibariyle..

Tüm Haberler